Hans Schiffers' favoriete hoezen

Home » De jaren 70 » Gate to infinity (1977)

Gate to infinity (1977)

Categorieën

Advertenties

Een van mijn Nederlandse favorieten. Jaap Eggermont produceerde Earth and Fire in 1977.  Dat is te horen.  Het sluitstuk van ‘Gate to infinity’ is een breed klanktapijt dat Driftin’ heet.  Het is jammer dat ‘7-8th Avenue’ de hitsingle werd.De hoes ziet er briljanter uit dan hij in werkelijkheid is.  Het monument is gewoon de Shahyad toren op het Azadiplein in Teheran, terwijl de vormgever er een sterrenhemel achter plakte. 

Advertenties

8 reacties

 1. Tim Treffers schreef:

  Het blijft een geweldig album, Gate to infinity.

  7,8th avenue was vrijwel de enige goede kandidaat van dit album om op single uit te brengen. Leuk refrein, een nummertje van rond de 3 minuten; een hit werd het niet…

  Kijk ook eens op http://www.earth-and-fire.nl.

 2. fred schreef:

  Hoi,

  een plaat die ik nog nooit heb gehoord omdat ik hem niet ben tegengekomen. Niet op cd en ook niet op vinyl. Dat is jammer, want ik heb er veel over gehoord. Heb je een goede tip? Verder geniet ik van je weblog.

 3. Hans schreef:

  Dank je wel.
  Gate to infinity; meer informatie vind je op bovengenoemde site (www.earth-and-fire.nl)
  Ik vond het echt zo’n koptelefoon-lp. De teksten waren in egyptische stijl geschreven op de binnenhoes en de producer was Jaap Eggermont. Nog steeds is het vakmanschap eraan af te horen.
  In Nederland is kennelijk de markt te klein om zo’n ondergewaardeerd album opnieuw onder de aandacht te brengen. Jerney, kun jij daar nou niks aan doen?

 4. Tim schreef:

  Gate to infinity is al sinds 1998 op cd verschenen, samen met de albums ‘Atlantis’ (1973) en ‘To the world of the future’ (1975) op de verzamelaar ‘3 originals’. Te bestellen op o.a bol.com.

  En Gate to infinity is sinds kort ook apart op cd te bestellen. Niet in Nederland leverbaar, maar wel op het internet: http://www.groove.nl/cd/2/25605.html.

  Dus Fred: kopen en luisteren maar!

 5. Vandaag zijn er leuke demo’s van het album Gate to Infinity op de site http://www.earth-and-fire.nl geplaatst. Voorstudies tot de daadwerkelijke nummers. Uniek materiaal. Allemaal luisteren dus! Enne Hans… wij doen dus ons best om dit album weer onder de aandacht te brengen!

 6. Paul de Boef schreef:

  Een klassieker. Wat mij betreft is GATE TO INFINITY het beste album van Earth & Fire. Inspirerende en sfeervolle muziek met teksten over reincarnatie. Muzikaal gezien waren ze hier op hun hoogtepunt, het is een album met internationale allure. Kwa sfeer nogal mysterieus en ongrijpbaar en de artistieke hoes sluit feilloos aan bij de muziek. Ook het nummer 78TH AVENUE blijft mij fascineren iedere keer als ik het hoor.
  Wordt het niet eens tijd voor een officiele CD release van dit album ? Ik bedoel een afzonderlijke uitgave met het originele hoesje. (hoewel ik ooit eens een japanse CD uitgave ben tegengekomen.)

 7. Cornelis Jelte schreef:

  ook weer zo’n album waarbij je je kan laten wegslepen naar “toen” …….HEERLIJK!!
  Blij dat Jerney er TOEN C-ker goed uit zag en ik haar graag hoorde!! Terwijl ik nu iets heb van: “alsjeblieft…..hou je mond”!! OEPS!!

 8. Bert de Vries schreef:

  Geweldig album, geweldige band, die helaas de gekke eigenschap had net de verkeerde platen op single uit te brengen. Hebben echt geweldig mooie nummers gemaakt, die lang niet iedereen kent.
  Juist hun slechtste nummer “weekend” werd een nummer één hit.

  Kopen die cd en geniet!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: